Inauguració curs 2008-2009

IMG_2273 b$w

El dimarts 4 de novembre és va inaugurar oficialment el curs 2008-2009 amb la primera sessió del curs:

L’Islam 

A càrrec del professor Francesc Xavier Marín. Doctor en filosofia, diplomat en ciències de la religió i expert professional en cultura, civilització i religió islàmiques. A destacar, és professor de la Universitat Ramon Llull —on és investigador principal del Grup de Recerca «Identitat i Diàleg Intercultural»— i dels Instituts superiors de ciències de la Religió de Barcelona i de Vic, on és Cap del Departament de Filosofia.
Dates: 21 i 28 d’octubre; 18 i 25 de novembre; 2, 9 i 16 de desembre de 2008
Horari: 10.00-12.00 h.

Potser mai com ara no ha estat més urgent proposar-se un acostament rigorós a l’ Islam. Si més no, els fets històrics dels darrers anys conviden necessàriament a la reflexió serena per evitar caure en explicacions ingènuament simplificadores o en teories carregades de tota mena de prejudicis.

Davant d’un fenomen tan complex com l’Islam cal una aproximació multidisciplinària, ja que l’ Islam es presenta com a quelcom més que una religió: aspira a ser una cosmovisió que afecta totes les dimensions de la persona en totes les circumstàncies socials possibles. La peculiar evolució històrica d’ Occident en els darrers dos segles, en què les diferents esferes culturals (política, economia, dret, ètica…) són autònomes no ens facilita la comprensió d’aquelles cultures que mantenen una visió integrada de totes les realitats socials com és el cas de la islàmica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s