El Parlament signa un conveni de formació amb Afopa

El president del Parlament, Roger Torrent, i la presidenta de l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (Afopa), Montse Lamúa, van signar el passat 27 de novembre un conveni de col·laboració que permetrà oferir als alumnes de les aules associades a Afopa, tallers formatius sobre la història de la cambra i sobre l’activitat parlamentària mitjançant la simulació de la feina dels diputats.

En el discurs davant dels més de cent cinquanta alumnes de l’Afopa que avui han visitat el Parlament, el president ha emmarcat la iniciativa en la voluntat de la cambra “d’obrir les portes de bat a bat a la ciutadania” i de contribuir a “informar i formar” ciutadans crítics amb les institucions i que opinin amb coneixement, un factor, ha remarcat, “absolutament necessari” per a la “regeneració i l’aprofundiment democràtic”. “Les democràcies són més fortes, més madures i més positives per al conjunt de la ciutadania com més perquès ens preguntem”, ha raonat.

Lamúa ha expressat la “satisfacció” i l’”orgull extraordinari” de signar aquest conveni, que, ha explicat, “ens aproparà molt més a les nostres institucions i als nostres governants”. “Ja estem a prop del Parlament, però ara estarem més implicats en la dinàmica del nostre poble, i des de l’àmbit acadèmic”, ha dit.

Tots dos han recordat Carme Forcadell, amb qui, tal com ha explicat Lamúa, l’Afopa va iniciar els contactes per dur a terme aquesta iniciativa.

574877

“L’experiència de ser diputat”
Amb aquest acord, el Parlament, en col·laboració amb l’Afopa, oferirà a les persones grans l’oferta educativa “Taller i ciutadania. L’experiència de ser diputat”, un nou taller estructurat en quatre sessions en què rebran una formació teòrica sobre la història i les funcions de la cambra, reproduiran les tasques dels diputats simulant la formació dels grups parlamentaris, els debats i la investidura del president de la Generalitat i assistiran a una sessió plenària real.

La cambra ja imparteix actualment tallers de simulació parlamentària per a alumnes de primària, secundària, batxillerat i universitaris, adaptats a cadascun d’aquests nivells educatius. L’últim curs hi van participar prop de nou mil estudiants.

A banda del taller, els alumnes de l’Afopa podran optar per l’activitat consistent en una visita guiada al Palau del Parlament.

574871

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website at WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: